Image of staff infront of BYD cars
BYD forhandler

Oddvar Bjelde

BYD Eventyret

I 2020 var vi så heldige å bli forhandler for bilmerket BYD – Build Your Dreams.

Dette viste seg å være starten på et stort eventyr.

Vi kunne i juli 2020 inviterte til visningsdager av Europanyheten BYD Tang, vi visste lite om hva vi hadde i vente! Oppmøtet og interessen var langt større enn vi noensinne kunne ha drømt om. Fra Første visningsdag hadde vi cirka 100 besøkende i butikken vår. Fra første dag begynte forhåndsbestillingene å ramle inn. Interessen og forespørselen var stor.

For mange var dette BYD et «nytt» bilmerke, men etter noen google søk kunne man raskt lese seg opp på BYD og det store selskapet det har bygget seg opp til å bli.

BYD logo

OM BYD

Selskapet ble etablert i 1995, og har raskt utviklet solid ekspertise innen elektrisk mobilitet og batteriteknologi. I dag er BYD et multinasjonalt høyteknologisk selskap innen fire store bransjer: elektronikk, bilindustri, ny energi og jernbane.

Selskapet eksporterer sine fornybare energiløsninger globalt til mer enn 70 land og er i dag verdens største produsent av elektrifiserte kjøretøy.

BYD EUROPA

BYD åpnet sitt europeiske kontor tilbake i 1998. Med over 20 års utvikling har BYD utviklet seg fra å være et relativt ukjent merke i Europa til å bli en industrileder innen elektrifisering. BYD sitt hovedfokus er å tilby europeiske kunder nullutslippsbiler, oppladbare batterier, solcellepaneler, energilagringssystemer, fornye jernbanetransport og andre grønne energiprodukter.

BYD sine elektriske busser kjører allerede i over 20 land og i 100 store europeiske byer, noe som gjør at BYD kan ta et betydelig skritt mot målet om utslippsfri offentlig transport.

På personbilsiden er BYD i ferd med å etablere seg som en solid aktør på det europeiske markedet, og er i dag til stede i mange europeiske land.

Image of car in nature
picture of RSA's store in Drammen

BYD + RSA

RSA er en nord-europeisk bilimportør, og er den offisielle distributøren av BYD i Norge. Norge ble utnevnt som pilotland for BYD personbiler på det europeiske markedet i 2020, og har allerede solgt mer enn 3000 biler i Norge.

Som et privateid selskap med historie helt tilbake til 1936, har RSA utviklet sterke merkevarer i de nordiske markedene. RSA har allerede bygget opp et BYD-forhandlernettverk som strekker seg over hele Norden. I dag er RSA importør for BYD person- og nyttekjøretøy i Norge, Finland og Island, og importør for BYD nyttekjøretøy i Sverige, Danmark og Finland.

BATTERITEKNOLOGI

Alle BYD i Norge leveres med Blade batteriteknologi. Etter mange års utvikling lanserte BYD sitt nyeste og sikreste batteri. På grunn av sin optimale struktur økes plassutnyttelsen av batteripakken med over 50% sammenlignet med konvensjonelle litium-jernfosfat batterier.

BYD har vært en pioner i batteriindustrien i over 27 år. Selskapets banebrytende Blade-batteri har bestått en rekke ekstreme tester som bekrefter at dette er et av verdens tryggeste batterier. Noen av de viktigste egenskapene til batteriet er blant annet at batteriet tåler eksponering mot høye temperaturer, det frigir lav varme og generer lite varme.

Nail penetration testen regnes som en av de beste måtene å teste batteriets termiske egenskaper. Hensikten er å simulere en intern kortslutning av batteriet. Dette er vanligvis forårsaket av ytre skarpe metalliknende gjenstander som trenger inn i batteriet (for eksempel ved en trafikkulykke). Blade-batteriet besto testen uten å avgi røyk eller brann. Overflatetemperaturen lå på kun 30 til 60°C.

picture of RSA's store in Drammen
picture of Blade battery production

LENGER REKKEVIDDE OG LEVETID

Plassutnyttelsen i Blade-batteriet er økt med over 50 % sammenlignet med de tradisjonelle batteripakkene, som gir økt energitetthet og gir lengre rekkevidde.

Blade har også lang batterilevetid, med over 5000 lade- og utladingssykluser.

Vi gikk en lang ventetid i møte før de første BYD Tang rullet inn på tunet vårt. Heldigvis hadde vi noen svært tålmodige kunder. Gleden var stor da vi kunne invitere til offisiell overlevering av de aller første BYD Tang.

Etter dette begynte ballen virkelig å rulle og våre kunder er de beste ambassadørene for oss og bilen. Med sterke spesifikasjoner, gode anmeldelser og svært fornøyde kunder ble BYD Tang en stor suksess.

Når Byd Tang gjorde det så bra i det Norske markedet tok det ikke lang tid før det ble lansert ytterligere to nye modeller, BYD Han og BYD Atto 3. Med et større modellspekter og en bil for enhver anledning fortsatte BYD å vokse seg større og mer anerkjent i det norske markedet.

Vår reise som BYD forhandler har virkelig vært eventyrlig. Vi har igjennom våre fire år som BYD forhandler opparbeidet oss en solid kompetansen og massevis av erfaring. Hardt arbeid og en bunnsolid tro på merkevaren gjør at vi de siste årene har kunne tittulere oss som en av Norges største BYD forhandlere. Dette er noe vi selvsagt er svært stolte av. Vi vil også takke våre fantastiske kunder.

Nå er vi i gang med siste nye lansering av hele tre modeller; BYD Seal U, BYD Seal 4×4 og BYD Dolphin. Tre svært prisgunstige modeller med sterke spesifikasjoner og enormt mye utstyr.

Vi kan ikke si annet enn at vi gleder oss til fortsettelsen.