Bilde av de ansatte foran hovedinngangen

Om Oddvar Bjelde

Hvem er Oddvar Bjelde?

Eller kan jeg få snakke med Oddvar Bjelde? Er et spørsmål vi mottar overraskende ofte.

Oddvar Bjelde er grunnleggeren bak Oddvar Bjelde & Co AS, den lille bilforhandleren som plutselig ikke lengre er så liten.

Det hele startet i 1969 på Seimskaien, der drev vi med antirustbehandling og bilverksted frem til 1975 da ble Oddvar Bjelde & Co AS stiftet.

I 1976 ble den lille bilbutikken i Arna åpnet. Reidar Bjelde overtok driften og har sammen med sin familie og de ansatte, bygget bedriften opp fra grunnen, til den store, solide organisasjonen den er i dag. I 1984 flyttet vi bedriften fra Seimskaien og opp i Garnesveien der vi holder til i dag. Det har vært litt av en reise. Fra å i 1985 starte med Lada som eneste nybilmerke til å i dag ha over fire forskjellige nybilmerker med et bredt modellspekter, en stor bruktbilavdelig, MECA-verksted med eget teknisk team, bobilverksted, dekkhotell, delelager og klargjøring. Organisasjonen har i dag hele 32 ansatte fordelt på seks avdelinger og omsatte i fjor for 298 millioner kroner. Vi er svært stolte av våre ansatte og jobben som legges ned på arbeidsplassen. De siste årene har vi stolt kunne fortelle om rekordår med stor vekst, titler som Norges største BYD forhandler to år på rad og Norges største Suzukiforhandler både på salg og ettermarked.

Hva er årsaken til at den lille bilforhandleren i Arna plutselig ikke var så liten lengre?

Det enkle svaret her er; miljøet og arbeidskulturen som gjennom mange år har fått vokst seg sterk og solid. Dette er en familiebedrift og på mange måter er vi som en stor familie. Ikke bare har vi det kjekt på jobb, men vi utfordrer hverandre. Oddvar Bjelde er en organisasjon med få ledere, og hver ansatt får selv være med på å bestemme og forme sin egen arbeidshverdag. Det er en bedrift som er bygget opp på tillit til hver enkelt ansatt. Noe som gjør at de ansatte har en større tilhørighet og eierskap til jobben de gjør. Under årets helseundersøkelse scoret vi hele 8 av 10 på trivsel, noe vi er svært stolte over, og det ser vi igjen på antall år de ansatte blir værende i bedriften.

Lokal forankring i Arna er viktig for oss. Flere av våre ansatte er Arna-boere og har sin tilhørighet herfra. Vi gjør det vi kan for å støtte lokalsamfunnet enten om det er å handle lokalt eller å gi tilbake til nærmiljøet. Vi har stolt vært med på å arrangere Oddvar Bjelde Cup i 9 år. Oddvar Bjelde cup er en fotballcup i Vestlandshallen for barn i alderen 6-12 år.

Etter over 40 år i bransjen er vi så heldige at vi har fått mange gode og lojale kunder som kommer fornøyde tilbake til oss. Vi ser gjerne generasjoner komme til oss, og lar oss være deres trofaste partner når det skal velges kjøretøy. Dette er en tillit som vi er svært stolt over og som vi tar med oss, for bilkjøp er en tillitsak. Vi har alltid vært svært opptatt av å sette kunden i fokus.

Det å ha det kjekt på jobb, er noe vi i Oddvar Bjelde sammen jobber mot. Om det er grilling på fredagene, den årlige julekalenderen, en runde bordtennis eller en sosial sammenkomst. Vi tilbringer så mye av tiden vår på jobb så det å se frem til å gå på jobb er svært viktig for oss.

Bilbransjen er i stor endring, og jobben på verkstedet som en gang var basert på startplugger, oljeskift og bensinfiltre, er nå utviklet seg i tritt med endringer i folks kjøpsvaner til å også bli en jobb for teknikere og datakyndige. Hos Oddvar Bjelde tilbyr vi en variert arbeidshverdag, kompetansepåfyll og et hav av muligheter. Vi er en stor organisasjon med mange ansatte på forskjellige avdelinger. Vi har ansatte som jobber med regnskap og administrasjon, renhold, kjøp og salg av bil, finansiering og forsikring, taksering, markedsføring, teknikere, mekanikere, reklamasjon og garanti, delelager, klargjøring, kundemottak med mer.

Det er svært viktig for oss i Oddvar Bjelde å alltid yte service på høyeste nivå. Vi er opptatt av å ha et godt og trivelig arbeidsmiljø i bedriften og at våre kunder skal oppleve dette når de besøker oss. Vi tar oss alltid tid til å by på en kopp kaffe, gjerne kombinert med litt fagprat.

Vår solide erfaring og fokus på deg som kunde er din trygghet for at du til enhver tid skal kunne være fornøyd med servicen vi utfører på din bil.

Å være konkurransedyktig gjennom så mange år handler om å fornye seg i takt med kundenes krav.
Biler må vedlikeholdes og ha service. For å møte etterspørselen har vi bygget på en ny verkstedsavdeling, og er også MECA-Sertifisert verksted. Vi kan nå også tilby et nytt, topp moderne anlegg for service og reparasjoner av bobiler opptil 7500 kg.

Det siste året er vi også blitt eneforhandler av Maxus, et nytt EL-bilmerke fra en av verdens største produsenter.

Vi er alltid på jakt etter nye flinke medarbeidere så om du syntes dette høres ut som en kjekk arbeidsplass er du varmt velkommen til å ta kontakt med oss.

Bli bedre kjent med oss

5 på jobben

Bilde av Jan Dyndal (salgssjef) foran en Suzuki Across

Navn: Jan Dyndal

Ansiennitet: 28 år

Stilling: Daglig leder/ Salgssjef nybil

Arbeidshverdag: Hektisk, gøy og variert. Ansvaret for alle avdelinger, aktiv opp mot salg på nytt og brukt. Stort sett en finger med i spillet på det meste.

Bilde av Jermund Trettenes (bruktbilsjef) foran en Suzuki Across

Navn: Jermund Trettenes

Ansiennitet: 24 år

Stilling: Salgssjef bruktbil

Arbeidshverdag: En svært variert arbeidshverdag. Ansvar for storkundeavtaler. Mye innen kjøp, salg og taksering. Sørge for at vi har et stort og godt utvalg av bruktbiler til enhver tid. En hverdag hvor man må være fleksibel og løsningsorientert. Ingen dager er like og det trives jeg godt med.

Hva er det kjekkeste med å jobbe hos Oddvar Bjelde?

Det kjekkeste med å jobbe her er kollegaene mine og den varierte og spende arbeidshverdagen.

Bilde av Monica Gjerde Iversen (økonomiavdelingen) på kontoret

Navn: Monica Gjerde Iversen

Ansiennitet: 1 år

Stilling: Økonomi

Arbeidshverdag: Økonomi og administrasjon. Mest regnskapsoppgaver så langt.

Hva er det kjekkeste med å jobbe hos Oddvar Bjelde?

Varierte arbeidsoppgaver og veldig kjekke folk. Uformell, folkelig og hyggelig arbeidsplass.

Bilde av Roger Ellingsen (teknisk leder) foran en Suzuki

Navn: Roger Ellingsen

Ansiennitet: 24 år

Stilling: Teknisk leder

Arbeidshverdag: Prøver å skape god flyt og en organisert arbeidshverdag på verkstedet. Opprettholde kompetanse blant de ansatte. Veldig varierte arbeidshverdager hvor man må være fleksibel og løsningsorientert. Det er kjekt å løse utfordringer på en god og profesjonell måte.

Hva er det kjekkeste med å jobbe hos Oddvar Bjelde?

Kollegaene og at jeg faglig blir utfordret hver dag.

Bilde av Jan Ove (klargjører/dekkhotellansvarlig) foran en bil

Navn: Jan Ove Gjuvsland

Ansiennitet: 15 år

Stilling: Klargjører/ dekkhotellansvarlig

Arbeidshverdag: Travel og varierende arbeidshverdag. Alt i fra polering, støvsuging til montering av diverse utstyr. I forhold til dekkhotell setter jeg ting i orden og system, følge opp kunden og sørge for en god og effektiv drift.

Hva er det kjekkeste med å jobbe hos Oddvar Bjelde?

Varierte hverdager med kjekke kollegaer.

1975

1984

1984

Etablerte vi oss i nytt bygg, og utvidet vårt forretningsområde med salg av nye biler.

1988

1988

Åpnet vi vår Suzuki bilforretning, og vi er i dag Norges største Suzuki forhandler.

2007

2007

Ble vi og eneforhandler for det Japanske merke Isuzu som er ledende innen produksjon av Pick uper med 4×4

2009

2009

Startet vi opp som eneforhandler for Fiat person og varebil.

2010

2010

Startet vi opp som eneforhandler for Alfa Romeo.

2018

2018

Startet vi opp som eneforhandler for Maxus.

2016

2016

Eget lakk- og karosserisenter

2019

2019

Dekkhotell/bobil (åpnet nytt verksted)

2020

Startet vi opp som forhandler for Byd.

Kontakt oss

Fyll ut skjema for å bli kontaktet av Oddvar Bjelde

Vår målsetning er fornøyde kunder gjennom kundeforhold basert på tillit. Vår erfaring gir deg som kunde trygghet for at du alltid skal være fornøyd når du handler hos oss.

Vi deler ikke din e-post med andre og du vil kun motta informasjon fra oss.